In volgende mail geven we meer details rond het gebruik van de App. Aarzel niet om deze mail door te sturen naar alle managers/kapiteins van de ploegen!

Alles rond de Belgium Hockey App kan je terugvinden op onze landingspagina op onze website:

https://www.hockey.be/nl/categorie/competitie/hockeyapp/

1)      Hoe een wedstrijdblad invullen?

Hiervoor bestaat er een video (de 1e) en een handleiding (Teamleden):

https://www.hockey.be/nl/categorie/competitie/hockeyapp/handleidingen/

2)      Wie kan een wedstrijdblad invullen?

Dit kan elke speler, manager of staflid van de ploeg. De tegenploeg kan niet ingevuld worden uiteraard en men kan die pas bekijken eens de tegenstander zijn spelerslijst naar de scheidsrechter heeft gestuurd.

Ook de wedstrijdsecretaris kan dat doen of, als een ploeg zijn lijst niet naar de scheidsrechters heeft gestuurd, dan kan ook een official dat doen.

3)      Hoe een wedstrijdblad vastleggen?

Hiervoor bestaat er ook een video (de 2e)  en een handleiding (Officials):

https://www.hockey.be/nl/categorie/competitie/hockeyapp/handleidingen/

4)      Wie kan een wedstrijdblad vastleggen?

Dit kan enkel een official doen of een wedstrijdsecretaris. Onder de officials hebben we de 2 scheidsrechters, de veldafgevaardigde, reserve scheids en MO voor Ere divisie Heren Belgian League.

Hoe sneller een blad wordt vastgelegd, hoe sneller het resultaat de wereld wordt ingestuurd (notificaties). De standen worden ook direct aangepast.

5)      Teammanager en Wedstrijdsecretaris

In onderstaande link kan je lezen hoe je teammanagers kan toewijzen aan een ploeg of hoe je een wedstrijdsecretaris kan aanmaken:

https://support.sportlink.nl/nl/support/solutions/articles/9000130824-hoe-kan-ik-een-persoon-wedstrijdsecretaris-voor-het-dwf-maken-of-een-teammanager-bij-een-bondsteam-to

Teammanagers

Managers kunnen via de functie Teammanager binnen de App volgende zaken doen:

-          Wedstrijdblad invullen

-          Blauwdruk van het team aanpassen via de functie Manager in het App-menu

-          Opvolgen en beheren van de aanwezigheden om te spelen en te rijden per wedstrijd

-          Blokkeren van het invullen van de aanwezigheden per wedstrijd. Dan kunnen de spelers uiteraard hun aanwezigheden niet meer aanpassen of invullen

-          Notificaties tot 140 tekens sturen naar de teamleden per wedstrijd

-          Foto’s van de teamleden aanpassen door op een speler te drukken in de blauwdruk (en dan via menu). Zie mail begin van deze week.

OPGELET! Eens een wedstrijdblad wordt ingevuld en verstuurd wordt naar de scheidsrechters, kan men GEEN aanpassingen meer doorvoeren. Dan kan nog enkel een official iets wijzigen voor de wedstrijd! Het kan wel OPGESLAGEN worden en vervolgens verder opgenomen worden.

Wedstrijdsecretaris

Men kan per club 1 of meerdere wedstrijdsecretaris aanmaken. Deze personen kunnen wedstrijdbladen aanvullen en vastleggen vanaf 1 dag voor de wedstrijd tot als de wedstrijd is vastgelegd. Reden is dat het niet de bedoeling is deze personen dagen op voorhand het werk gaan doen van een ploeg.

Handleiding van de wedstrijdsecretaris:

https://www.hockey.be/app/uploads/2018/07/180725-Handleiding-app_mDWF_Wedstrijdsecretaris_DEF.pdf

6)      Scheidsrechters

Er zijn 2 manieren om scheidsrechters op het wedstrijdblad te zetten. De aanduidingen van de nationale scheidsrechters worden uiteraard door de bond gedaan.

-          Via Sportlink Club kan men op alle thuiswedstrijden 1 of 2 scheidsrechters aanduiden volgens de aan te leveren scheidsrechters:

https://www.hockey.be/app/uploads/2018/06/Umpires-Club-Assigned-Outdoor-NL-2018-2019-3.pdf

-          In de App eens het wedstrijdblad open staat.

Er is 1 grote verandering in Sportlink, namelijk dat de uitscheidsrechter NIET door de uitploeg kan opgegeven worden. Dit kan dus enkel door de thuisploeg. Reden is dat de thuisploeg volledig verantwoordelijk is voor het wedstrijdblad. Hiervoor moeten inderdaad, voor sommige divisies (zie de link hier boven) voor de wedstrijd de 2 scheidsrechters samen komen opdat de thuisploeg de uitscheidsrechter op het blad kan zetten.