Sinds 25 mei is de GDPR van kracht. Die stelt dat kinderen tot 16 jaar niet zelf mogen aangeven of zij met naam en/of foto zichtbaar willen zijn binnen een platform. En dit geldt dus ook voor de Belgium Hockey App. Daarin is namelijk ook voorzien dat jongeren onder 16 jaar persoonlijke gegevens in de App niet meer zelf kunnen aanpassen. Denk hierbij aan pasfoto en telefoonnummer.

Wat betekent dit voor de leden van jouw club en voor de ledenadministratie?

Willen de leden van onder 16 van jouw vereniging graag persoonlijke gegevens in de app laten wijzigen? Dat is mogelijk. Deze jongere leden kunnen het e-mailadres van de ouders/voogd doorgeven aan de club. En op dat moment dient de club (ledenadministrateur) iets in Sportlink Club te doen. Zodra de club in de ledenadministratie in Sportlink Club bij de gegevens van het betreffende lid van onder 16 jaar namelijk in het veld “E-mailadres ouder/verzorger” het e-mailadres van de ouder plaatst en de naam bij de Naam, dan kan de ouder met het eigen e-mailadres inloggen en gegevens van het kind wijzigen. Er kunnen er 2 opgeslagen worden. 

In volgende link Onder 16 jaar lees je alles over bovenstaande. We verzoeken je deze pagina aandachtig door te nemen. Want zoals gezegd kan e.e.a. op de club afkomen. De jongere leden of ouders gaan simpelweg naar de club mailen met het verzoek een e-mailadres van de ouder in Sportlink Club te registreren.