Een club kan niet zonder vrijwilligerswerk, en ook voor scheidsrechters doet Taxa daar een beroep op. We vragen aan onze spelers en ouders om regelmatig een wedstrijd te fluiten bij thuiswedstrijden van Taxa-ploegen.

Daarbij proberen we wekelijks een evenwichtige verdeling te vinden in het aanstellen van de spelers en daarbij houden we uiteraard rekening met van de eigen wedstrijden. De bedoeling is dat we ervaren arbiters en debuterende fluiters aan elkaar koppelen, rekening houdend met het niveau van de aangeduide wedstrijd. Het is dan ook de bedoeling dat we onze scheidsrechters niet alleen laten fluiten, maar waar mogelijk ook te begeleiden en dit vóór de wedstrijd, tijdens de rust en na de wedstrijd.

Verschillende leden (zowel jong als oud) zullen meermaals ingedeeld worden om te fluiten, zodat kwaliteit van arbitrage gewaarborgd en doorgegeven kan worden aan andere leden. Spelers die daardoor willen verder doorgroeien als arbiter, krijgen hiervoor mogelijkheden en worden dan ook verder opgevolgd.

Hieronder kan je reeds verschillende video's vinden die de basisregels van het hockey uitleggen.