De Trimhockey is bedoeld voor een grote groep hockeyers, van echt beginnend tot zeer gevorderd, voor dames en heren en speciaal voor ouders van een jeugdlid;
- iedereen die vroeger gespeeld heeft;
- degene die door zijn kind voorbij gelopen wordt;
- de coach die wil weten wat het is op het veld;
- iedere senior die wil leren hockeyen zonder prestatiedruk!
Het trimhockey heeft uitsluitend een recreatief karakter en iedere training zal bestaan uit een stukje conditietraining, specifieke technieken en een wedstrijdje om af te sluiten.
Wat is trimhockey eigenlijk?
Trimhockey is recreatief gemengd dames & heren hockey zonder prestatiedruk of weekendverplichtingen. Men kan trimhockey beschouwen als een aangename buitentraining om de conditie op peil te houden. Bij hockey loopt men in het algemeen tamelijk veel en snel over korte stukken en het omgaan met bal en stick vergt eveneens de nodige inspanning. Daarom is trimhockey toch redelijk intensief, hoewel het er bij de trainingen en wedstrijden niet echt zo hard en fanatiek toegaat als bij het hockeyen in een vast elftal.
Bij trimhockey is men inspannend bezig en kan men de beslommeringen even lekker vergeten. Trimhockey is zeker ook geschikt voor beginners. Meestal bestaat de groep trimhockeyers uit 30+ ers, en grotendeels uit mensen die niet eerder gehockeyed hebben.
Een goede reden om te gaan hockeyen is wanneer de eigen kinderen zijn begonnen met hockey. Op die manier kan men zelf ervaren wat het spel en de sport inhouden, de regels leren, ook zelf deelnemen aan het verenigingsgebeuren, en eventueel als coach van een jeugdteam de nodige inzichten verwerven. Voor velen die vroeger (al dan niet recreatief) hebben gehockeyed kan trimhockey weer een nieuwe start betekenen. Een andere reden om te gaan trimhockeyen is dat men niet vastzit aan de wedstrijden in competitieverband op de zondagen, of omdat men de speelsterkte van de bestaande teams te hoog vindt.
Trimhockey training
Iedere trimhockey-trainingsavond begint met een korte warming-up om blessures te vermijden. Meestal is dit al in de vorm van lopen met een stick en bal. Hierna is er ca. 15 minuten oefenen van de basistechnieken "stoppen en slaan", inclusief een aantal technieken zoals pushen, forehand flats, schuifslag, lange slag en dergelijke. Vervolgens zijn er gedurende 20-30 minuten een aantal technische oefeningen (lopen met de bal, aannemen en overspelen, combineren in 2- of 3-tallen, scoren op doel). In de loop van het trainingsjaar komen allerlei technische en tactische zaken aan de orde en passeren steeds in het kort de spelregels.
De laatste 30 minuten wordt meestal een wedstrijdje gespeeld op een half of kwart veld met na afloop een cooling-down. De trainingen worden gegeven door ervaren hockeyspelers, hierbij soms geassisteerd door spelers uit de eerste ploeg. Hierbij behoren ook de instructies ter voorkoming van blessures en de spelregelkennis.
Meedoen met trimhockey
Meestal kan iedereen vrijblijvend langskomen en meteen meedoen. U kunt geheel vrijblijvend enkele avonden meedoen, voor u de keuze maakt u aan te sluiten. Indien u geen hockeystick (meer) heeft kunt u deze tijdens deze vaak voor een proefperiode lenen van de club. U dient wel zelf voor kunstgras- of sportschoenen en scheenbeschermers te zorgen. Een bitje (tandenbeschermer) is aanbevolen maar niet verplicht.