Er zijn een aantal wijzigingen aan de indoor regels, het volledige reglement kan je terugvinden via deze link

Dit jaar opnieuw zijn er een aantal belangrijke regelwijzigingen in het Indoor Hockey. Hieronder het detail ervan:

Einde van de vliegende keeper
Een team speelt met 5 veldspelers en een volledig uitgeruste keeper óf met 6 veldspelers. Als ervoor wordt gekozen te spelen met 6 veldspelers, dan is er niemand die de rechten van een keeper heeft. Geen enkele speler mag binnen de cirkel de bal met het lichaam spelen.

Tijdens een PC dragen de veldspelers alleen een masker en handschoenen; keepershandschoenen en een helm zijn verboden.

Drie meter afstand bij een vrije push, ook in de cirkel
Bij een vrije push moeten verdedigers altijd 3 meter afstand houden, ook als ze in de eigen cirkel staan. Stel nu dat de aanvaller op 1m van de cirkel een vrije push krijgt, dan moet de verdediger op 2m binnen de cirkel gaan staan.

Een uitzondering geldt als de aanvaller ervoor kiest om de vrije push direct te nemen. De verdediger heeft dan geen tijd om op 3 meter te gaan staan en mag dan de aanvaller schaduwen binnen de cirkel, zoals dat nu ook al is toegestaan.

Duur van de wedstrijden
Alle wedstrijden worden in 4 perioden van 10 minuten gespeeld. (4×10 minuten)

Een pauze van 1 minuut is voorzien tussen de 1e en 2de periode en tussen de 3de en 4 de periode. De rust bedraagt 3 minuten.

De time-outs zijn niet meer van toepassing!

Veranderen van bank tijdens de rust
De ploegen veranderen niet meer van bank tijdens de rust.

Uitzondering PC aan het einde van een periode verdwijnt
Er is geen verschil meer tussen de beëindiging van een gewone PC (tijdens de normale speeltijd) en een PC aan het einde van een periode. Voor beide gevallen geldt dat ze voorbij zijn als de bal 3 meter buiten de cirkel (dus buiten de stippellijn) is geweest.

De PC is dus ook niet voorbij als de bal voor de tweede keer buiten de cirkel is geweest.

Stroke bij het raken van een uitrusting binnen de cirkel
Een strafbal/stroke moet gefloten worden wanneer de bal een uitrusting (vb : masker, handbescherming,…) binnen de cirkel raakt en een goal verhindert. Als er zich nog een speler of keeper achter de uitrusting bevindt, zal er een PC gefloten worden.

Uitspelen van een vrije push van de verdediging na een PC
Een speler van de verdedigende partij mét PC masker op, mag bij een vrije slag na een PC enkel en alleen een medespeler aanspelen; een selfpass is in dat geval verboden.

Als dit toch gebeurt, zal de scheidsrechter tegen fluiten. Gebeurt dit binnen het verdedigende gebied, dan is dit een vrije slag voor de aanvallende partij; gebeurt dit in de cirkel, dan is dit een PC. De bedoeling is om proactief te zijn en deze situatie trachten te vermijden.

Te snel betreden van de cirkel door de aanvallende partij bij een PC
Indien een aanvaller tijdens de PC de cirkel betreedt voordat de bal werd gespeeld door de aangever, zal de PC opnieuw worden genomen en zal de aangever naar een punt op maximum 9,1 meter van de achterlijn van de aanvallende partij worden gestuurd (9,1 m is de afstand van het cirkelhoofd tot de achterlijn). De aangever mag vervangen worden door een andere aanvaller.

Verdedigende ploeg op PC
Alle spelers van de verdedigende ploeg die beslissen om niet achter hun eigen achterlijn te gaan staan, moeten naar een punt op maximum 9,1 meter van de achterlijn van de aanvallende partij gaan staan (9,1 m is de afstand van het cirkelhoofd tot de achterlijn).

 

SPECIFIEK VOOR ERE DAMES & HEREN

Tijd om zich voor te bereiden op penalty corner
Na het fluiten van een penalty corner (PC) hebben beide ploegen een bepaalde tijd (30 seconden) om zich voor te bereiden.

Indien een ploeg meer tijd neemt om zich voor te bereiden, zal de tijd gestopt worden en zal de speler die het spel vertraagt een groene kaart krijgen. De speler die een groene kaart krijgt, moet het veld voor 1 minuuut verlaten. Indien het de keeper is die groen krijgt, mag het desbetreffende team beslissen om een andere veldspeler het veld af te sturen en de keeper te laten staan.

 

SPECIFIEK VOOR U9-U12

U9
De keeper speelt zonder stick

U10
De shoot-out wordt vervangen door een PC. De verdedigende ploeg bestaat uit een keeper (in goal) en 3 verdedigers (naast de goal achter de achterlijn aan de andere kant dan de aangever). De twee andere spelers bevinden zich op een punt op maximum 9,1 meter van de achterlijn van de aanvallende partij (9,1 m is de afstand van het cirkelhoofd tot de achterlijn).

Strokes worden toegelaten.

U11
PC : De verdedigende ploeg bestaat uit een keeper (in goal) en 4 verdedigers (naast de goal achter de achterlijn aan de andere kant dan de aangever). De andere speler bevindt zich op een punt op maximum 9,1 meter van de achterlijn van de aanvallende partij.

Beste leden,

Vrijdag 15 november was de laatste veldtraining. Er zullen dus vanaf 18 november geen veldtrainingen meer zijn aangezien het zaalseizoen al begint. Communicatie hierover gebeurt via de coaches. 

Fijne vakantie!

De TC

Update vrijdag 15/11 18u

De vooruitzichten zijn goed (geen vorst & bewolkt) dus wij verwachten dat de terreinen 16/11 bespeelbaar zullen zijn.

Beste coaches & managers,

Graag herinner ik jullie nog aan de regels betreffende de bespeelbaarheid van de velden ivm met vorst.
 
Op Taxa hanteren we de regel dat het veld niet betreden mag worden indien de ondergrond (e-layer onder de mat) bevroren is. Dit kan het veld beschadigen en is tevens te gevaarlijk voor de spelers. De bond adviseert dat de thuisspelende club de wedstrijden dient af te lassen ten laatste om 8u ’s morgens. 
 
 
Wat is onze procedure?
 
Indien er zware nachtvorst voorspeld wordt, bestaat de kans dat we op vrijdagavond reeds de thuiswedstrijden tot 11u reeds afgelasten. Ervaring leert dat bij nachtvorst de zon pas om 10u volledig op het veld staan en het veld dus ontdooit is tegen 11u. 
 
Om 8u zal er een update komen voor de wedstrijden na 11u. Echter kan het bij ongeplande nachtvorst dat de wedstrijden van 10u pas afgelast worden om 8u. 
 
Hoe communiceren we dit? 
 
- De communicatie zal uitsluitend gebeuren door een bericht op onze website. Raadpleeg dus zeker onze website wanneer er twijfel zou zijn over de bespeelbaarheid van het veld. Dezelfde regel geldt voor jullie tegenstander, zij dienen ook onze website te bezoeken en moeten in principe niet gecontacteerd worden. Echter is het wel aan te raden om te kijken of je ergens een telefoonnummer kan vinden van uw tegenstander (meestal op hun website) en ze even een seintje te geven zodat ze zeker geen onnodige verplaatsing maakt. 
 
- De bond kan ook een algemene aflasting doen voor alle wedstrijden in België. Dit wordt meestal goed op voorhand gecontacteerd en zal dan ook duidelijk gemaakt worden via verschillende kanalen (mail, website etc.)
 
Wat bij uitwedstrijden? 
 
Als je uit moet spelen, dien je zelf de tegenstander te contacteren. Er is een lijst beschikbaar op de website van de bond (https://hockey.be/wp-content/uploads/2018/06/AdressenLijstClubs_OnbespeelbareVelden_2018-2019-13122018.pdf) waar het contactpunt van de verschillende clubs te vinden is. Meestal wordt het ook gewoon gecommuniceerd via de website. Check dit zeker op voorhand zodat je geen onnodige verplaatsing maakt!
 
Wat met het wedstrijdblad? 
 
Als de wedstrijd niet gespeeld wordt wegens een onbespeelbaar terrein, dan dien je op het wedstrijdblad geen score in te geven maar wel uitgesteld aan te duiden. Daarnaast dien je de reden (onbespeelbaar terrein) te vermelden in de commentaar. De bond zal later beslissen of de match ingehaald zal moeten worden op een ander moment. 

Beste leden,

Op vrijdag 25/10 zullen alle trainingen doorgaan, gezien sommige teams 26/10 nog een wedstrijd gepland hebben. Tijdens de herfstvakantie (28/10 t.e.m. 1/11) zullen er geen jeugdtrainingen plaatsvinden. Er is uiteraard wel de herfststage. 

Fijne vakantie gewenst!

schrijf je in via deze link of ga naar 'Schrijf je in' op de website

 

Beste leden,

Graag jullie aandacht voor de wijzigingen in de spelregels voor zowel klein als groot veld: 

Ter info, het volledige reglement voor groot veld is nu ook in het Nederlands beschikbaar op de website van de bond

De attesten voor terugbetaling van uw ziekenfonds voor het seizoen 2019-2020 zijn beschikbaar & kunnen teruggevonden worden via deze link!

Taxandria is dringend op zoek naar assistentie voor een aantal taken. Aarzel niet om ons te contacteren in geval van vragen & interesse!

Beste leden,

Op 2/07 zijn alle facturen voor het lidgeld van komend seizoen uitgestuurd. Moest u geen factuur hebben ontvangen, raadpleeg dan zeker even jullie Twizzit account of contacteer ons via secretariaat@hockeytaxandria.be. Graag herinneren we jullie eraan dat de betalingstermijn voor de factuur 21 augustus is. Bij betaling na deze datum rekenen wij een adminstratieve kost van €25 aan. 

Graag herinneren we u eraan dat spelers van de geboortejaren 2002 t.e.m. 2005 verplicht hun theoretisch scheidsrechters examen moeten halen voordat ze officiële wedstrijden mogen spelen. Indien het examen nog niet gehaald werd, kan je een account voor de e-learning aanvragen via mail secretariaat@hockeytaxandria.be.

Het bestuur

Recent news
Corona-update
04/04/2020
CORONA UPDATE - Annulatie paasstage
24/03/2020
ALLE HOCKEY OPGESCHORT
12/03/2020
Advies rondom Coronavirus
06/03/2020
Taxa-Fridays
04/03/2020
Events
Hoofdsponsor

Zoeken
Wedstrijden van de maand
  April 2020  
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Volg ons op Facebook

Hockey Club Taxandria VZW    |    De Hoogt 10   |   2360 Oud-Turnhout   |   secretariaat@hockeytaxandria.be

 

© 2019, website powered by Twizzit.com