Wie kan er wat in de hockeyapp?
 
 
 
Wat moet ik doen voor de eerste wedstrijd?
 
1) Foto’s toewijzen aan team
 
Hoe doe je dit? Sommigen zullen reeds een foto hebben. 
Voor de spelers die geen foto hebben: neem eerst met je gsm een foto van de betreffende speler (liefst in Taxa-outfit).
Ga naar teammanager > klik op de naam van de speler en dan kan je een foto toevoegen op de volgende manier: 
- iOS (Apple) Telefoon: er komt een blauw balkje vanonder met daarop onder andere een fototoestel, klik hierop en voeg de foto toe vanop je telefoon.
- Android telefoon: je moet op de 3 puntjes rechtsboven klikken en dan foto toewijzen aan het team
 
2) Je kan teamkernen instellen, maar dit is niet verplicht. Ik vind hier geen handleiding van, dus je moet dit zelf een beetje uitzoeken. Functie niet verplicht om te gebruiken.
 
3) Spelers kunnen hun aanwezigheden doorsturen via de app zodat zij automatisch op het wedstrijdblad komen. Als je deze functie niet wil gebruiken, kan je reeds de aanwezigheden blokkeren voor alle wedstrijden (ga naar de wedstrijd aanwezigheden, en daar staat een slotje waarop je de aanwezigheden kan blokkeren). 
 
Wat moet ik doen op wedstrijddag? 
 
1) Spelers versturen naar de official
 
- Ga naar de wedstrijd in je kalender en open het digitaal wedstrijdformulier. 
- Klik op Taxa voor je team door te geven.
- Je ziet hier alle spelers staan die bij het team horen. Verwijder de spelers die te veel zijn, of niet aanwezig zijn (klikken op de speler en dan verwijderen via het vuilbakje).
- Extra spelers toevoegen kan via de zoekfunctie.
- Zie dat iedereen een rugnummer heeft (vanaf u14 verplicht, daarvoor niet nodig). Als je geen rugnummers hebt, dan vul je toch rugnummers (ad random) in.
- Duid een kapitein aan via het bandje met de (c). 
 
Eens alles klaar is, duw je op stuur door naar de official. 
 
 
2) Enkel bij thuiswedstrijden: vul de official in
 
Optie 1: er zijn 2 thuisscheidsrechters: je krijgt via Geert door wie er zal fluiten. Je vult deze personen in op de app (dit kan enkel op wedstrijddag). 
=> Let op: vanaf u14 is theoretische examen verplicht (lijst: https://www.hockey.be/app/uploads/2018/08/Listing-T-Outdoor-1.pdf)
 
Optie 2: elke club levert 1 scheidsrechter. De uitploeg kan zelf geen scheidsrechter ingeven, dus voor de wedstrijd moet je als uitploeg langsgaan bij de thuisploeg en moet de thuisploeg de naam van de uit-scheidsrechter ingeven. 
 
3) TIP: Vul iemand in als veldverantwoordelijke (ook enkel bij thuiswedstrijden)
 
Als manager/coach kan je de score niet meer ingeven. Dit kan wel als je veldverantwoordelijke bent. Iedereen kan veldverantwoordelijke zijn (coach/manager/speler/…). Bij thuismatchen kan je jezelf best invullen als veldverantwoordelijke en dan kan je ook de score zelf invullen als de scheidsrechter dit niet doet.
 
4) De official kan indien gewenst (of op vraag van een van de ploegen max 15 min voor de wedstrijd) de foto’s op het wedstrijdblad controleren. 
 
5) Bij thuiswedstrijden: Na de wedstrijd vult de official (of de terreinverantwoordelijke) de score in van de wedstrijd via zijn persoonlijke account op de app. Daarnaast kan de official ook kaarten ingeven en opmerkingen toevoegen aan het wedstrijdblad indien nodig. 
 
Het volledige process wordt samengesteld in volgend filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=ygMi3WRXmEw
 
Privacy
 
De bond heeft nogmaals vermeld dat ze verveeld zitten met de privacy instellingen, echter is dit zo verplicht door GDPR. Ze raden iedereen nogmaals aan om hun instellingen gewoon op normaal te zetten voor het optimaal functioneren van de app. 
 
Wat bij problemen voor inloggen?
 
Mailen naar ons :). 
 
Zoals gezegd is het belangrijk dat je als teammanager zelf inlogt, en dus niet op de account van je kinderen. Je kan wisselen van account in instellingen, of je kan de teams van je andere kinderen toevoegen aan je app door ze te volgen als fan. 
 
Eerste wedstrijddag
 
Op 1 september zal ik heel de namiddag op de club aanwezig zijn om te helpen waar nodig. Van 9u-13u is de bond bereikbaar op het nummer 02/663.66.69 voor alle vragen te beantwoorden.