Dag allemaal,

2020 komt op zijn einde. Hoe speciaal dit jaar was, hoef ik jullie natuurlijk niet te vertellen. We hebben jullie dit jaar veel minder gezien dan normaal! Niet meer elk weekend op het veld, niet meer tot de late uurtjes in de bar. We missen jullie!

Lees meer...


2020, het jaar waarin we onverwacht in maart het seizoen vroegtijdig moesten stopzetten. Geen hockey, geen teamcontacten en geen weekendbesteding meer op onze geliefde club. Het was even wennen… Gelukkig werd het mogelijk om in juni terug wat te trainen. Een zomer die opnieuw verstoord werd door strengere regels kreeg echter onze volwassenteams niet klein! In september begon een nieuw seizoen, vol goede moed en met een streng wedstrijdprotocol. Alles liep goed, we hebben Covid buiten de club kunnen houden. Bedankt daarvoor! Eind oktober werd echter duidelijk dat er geen hockey meer zou inzitten dit jaar. De jongste jeugd kon gelukkig blijven doortrainen, maar voor al onze ploegen vanaf de U14 waren teamsporten helaas niet meer mogelijk.

Onze Heren 1 sluiten het jaar af op de 2e plaats in hun competitie. Op 2 punten van de nummer 1, zullen zij na de winterstop kunnen strijden voor de eerste plek en de promotie naar Nationale 2. De U19 boys en U16 boys zullen naar alle waarschijnlijkheid hun plaats behouden in de Nationale divisie. De U16 boys staan momenteel zelfs aan de leiding in Nationale 2. Sportieve prestaties waar we alleen maar trots op kunnen zijn. 

De progressie van onze Dames is ook niet te onderschatten. Voor het eerst in jaren is er een ruime selectie beschikbaar om de competitie aan te vatten. Er kwam versterking bij en de progressie is navenant. De U19 girls 1 staan mooi op kop van hun competitie en hebben uitzicht op nationale competitie na de winterstop. Dit zou een fantastische stap zijn in de ontwikkeling van onze meisjes. Ook de U16 girls weten zich goed stand te houden in Nationale 2, wat ook opnieuw een mooi resultaat voor de toekomst betekent. We zijn dan ook enorm trots op de progressie die er de voorbije jaren verwezenlijkt is bij onze meisjes. 

Er zijn natuurlijk ook vele recreatieve teams op Taxa die het beste van hunzelf geven. Deze ploegen betekenen enorm veel voor ons en we zijn ook enorm trots op de prestaties die zij elk jaar opnieuw verwezenlijken. Een speciale vermelding ook voor de jongste jeugd, waar ondanks de lockdown de teams uit hun voegen barsten. De aangroei van de nieuwe leden en het nieuwe start-to-hockey teamtje zullen er mee voor moeten zorgen dat we voldoende onderbouw creëren naar een stabiele toekomst. Na de winterstop zullen we dan ook een aantal extra teams kunnen inschrijven.

Het afgelopen jaar was er eentje waarin meer dan ooit duidelijk werd dat wij een warme club zijn. We willen graag jullie bedanken!! Alle leden die ons trouw blijven, de vrijwilligers die enorm hun best doen voor alle spelers en natuurlijk ook al onze sponsoren. Merci garage Peeters & Sportcity om ons te blijven steunen! Bedankt aan alle andere sponsoren om het vertrouwen in ons niet te verliezen. Dankzij al jullie inzet sluiten wij het jaar alsnog op een positieve noot af. We hopen ook de komende maanden en jaren op jullie steun te kunnen blijven rekenen. Als je weet dat onze club slechts voor een kleine 50% draait op lidgelden, dan is de rekening snel gemaakt. Alle barinkomsten & evenementen vielen weg en zullen nog wel even achterwegen blijven. Dit zet een enorme druk op de financiële toestand van de club. Gelukkig konden we alsnog rekenen op onze sponsoren & andere fundraising om de clubkas te spijzen. Dankzij jullie hulp blijft Taxandria overeind. We zijn trots op jullie inzet en wij willen dan ook graag alle sympathisanten van onze club bedanken.

2021 is ook een jaar waar we naar uit kijken. We hopen jullie snel terug te ontvangen op ons warme clubje om samen terug aan het sporten te gaan. Momenteel houdt de hockeybond mid-januari aan als planning voor de heropstart van trainingen (vanaf U14) en 30 januari voor de herstart van de competitie (onder voorbehoud...). Als alle virologische adviezen het toelaten, is het nog altijd de bedoeling om de 1e helft van de competitie volledig af te werken. Mits flexibele planning, zullen we er alles aan doen om het seizoen 2020-2021 volledig af te werken! Daarnaast hervatten we de trainingen van de toegelaten ploegen (onder 12 jaar) direct na de kerstvakantie.

Ten slotte hebben wij de afgelopen maanden ook niet stilgezeten. Reeds vorige winter zaten we samen met een aantal sponsoren om de keuken te vernieuwen. Ondanks de moeilijke tijden bleven de sponsoren ons trouw en zullen we begin januari onze nieuwe keuken in gebruik kunnen nemen (eens de horeca terug open mag uiteraard). Daarnaast zijn er nog een aantal kleine projectjes waar we onze tanden in zetten, zoals bijvoorbeeld een nieuwe muziekinstallatie en het opfrissen van het clubhuis & het terras. Hierover houden we jullie op de hoogte. 

Namens het volledige bestuur wens ik jullie graag het beste wensen voor het nieuwe jaar! Geniet ervan en tot snel!

Dmitri Kiefer

Voorzitter HC Taxandria